AZ ESEMÉNYRŐL

PROGRAM


18:00 Kapunyitás
Vendégeinket a regisztrációt követően pezsgővel fogadjuk, érkezéskor a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar zenészeiből álló Trüffel Quartet zenél.
19:00 Köszöntő
Gulyás Gergely, országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter
19:20 Nyitótánc
A Forgatag Művészeti Társaság közreműködésével.
19:30 Gálavacsora
4 fogásos vacsora felszolgálása, közben zenél a Gerappa Party Band.
20:00 Légtornász produkció a Magyar Légtornász Egyesület művészeivel, a Fliyng Angels-el.
20:30 Táncshow
Pörgős szoknyák, lófarkak, nyakkendők, színes zakók és rock and roll. Megidézzük a, 70-es, 80-as évek hangulatát táncban, zenében, jelmezben.
20:45 Király Viktor koncert
21:30 Tombola
22:00 Táncshow
Lendületes finálé, az est további részéhez a Gerappa Party Band biztosítja a hangulatot.
02:00 Kapuzárás

HELYSZÍN


Cím:
1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 4.,
Megközelítés:

A bálterem a Duna felőli bejárattól vagy az Apáczai Csere János utca felől is könnyen megközelíthető.

Parkolás:

A szálloda mélygarázsában szabad kapacitás függvényében van mód parkolásra, melynek díja 860 Ft / óra, illetve a környező utcákban, közterületen parkolási díj ellenében.
Ajánljuk figyelmükbe továbbá a pár perc sétára lévő Vörösmarty garázst.

MARRIOTT Budapest

Báli etikett


A megfelelő ruházat
kiválasztása

A bálon viselt ruha igen nagy súllyal bír az est folyamán. Öltözködési protokollunk a Bál estjére a black tie invited, és black tie optional. Ez az előírás lehetőséget ad arra, hogy az urak eldöntsék, szmokingot – vagy ha úgy ítélik meg, akár egy sötét öltönyt és nyakkendőt viseljenek. A hölgyekre nézve nincs sok választás: nagyestélyi vagy koktélruha viselete az elvárt. Az alkalmi öltözék szerepe továbbá, hogy egyfajta „üzenetet” közvetít viselőjéről a külvilág felé. Tehát a ruha ily módon személyiségjegyeket is tükröz, ezért kiemelten fontos azt ennek fényében kiválasztani.


ÉRKEZÉS ÉS TÁVOZÁS

Ahogy bármely alkalomkor, így a bálokon is illik pontosan érkezni. A bejáratnál az urak mutassák fel a jegyeket, és a ruhatárnál segítsenek partnerüknek a kabátot levenni. Távozásnál érdemes megvárni az éjfelet, és lehetőség szerint köszönjünk el legalább asztaltársaságunktól.

Étel- és italfogyasztás

A Bál estjén ültetett díszvacsorára kerül majd sor, így az egyes fogásokat egyszerre fogják az est résztvevőinek tálalni. Az est folyamán az étel-és italfogyasztás tekintetében az elsődleges cél a gasztronómiai és társasági élmény élvezete, így nem illik sokat fogyasztani. A vacsorát a hölgyek kezdik. A damaszt szalvétát az ölünkbe kell tenni, majd a vacsora végeztével bal oldalunkon kissé összegyűrve elhelyezni, mellyel egyúttal az étkezés befejezését is jelezzük.Hangulat, tánc

Nem csak öltözködésünk, de az esemény alatt tanúsított általános viselkedésünk is jelentősen meghatározhatja a báli est atmoszféráját. Kulcsfontosságú szerepet kap a tánc, így amikor erre kerül a sor, mindenképpen érdemes figyelni az alapvető etikettekre. A hölgyek felkérésre fogadhatják-, vagy épp utasíthatják el a táncot. Utóbbi esetén legalább fél óráig (de minimum a zeneszám végéig) nem illik másik felkérést elfogadni. Figyeljünk arra, hogy az est folyamán két zeneszám erejéig illendő táncolni.
Infotér

INFOTÉR EGYESÜLET 2020 © ALL RIGHTS RESERVED ~ MINDEN JOG FENNTARTVA
INFOBÁL Nyitóoldal
AZ ESEMÉNYRŐL SZPONZORÁCIÓ GYIK GALÉRIA